*
 
*
ANA SAYFA  
Isı Pompası Nedir?  
Isı Pompası Tarihi  
Isı Pompası Avantajları  
Isı Pompası Prensibi  
Isı Pompası Performansı  
Uygulama Basamakları  
Isı Pompası Seçimleri  
VIESSMANN Isı Pompası  
ARÇELİK Isı Pompası  
RESTHERMA Isı Pompası  
Isı Pompası Etüdü  
Örnek Isı Pompası Etüdü  
Markalar ve Özellikleri  
Amortisman Hesabı  
Isı Pompası Projesi  
Isı Pompası Çeşitleri  
Hava Kaynaklı Isı Pompası  
Toprak Kaynaklı Isı Pompası  
Su Kaynaklı Isı Pompası  
Isı Pompası Fiyatları  
Kullanım Yerleri  
Sıcak Su Temini  
Havuz Isı Pompası  
Villa Isıtma  
İşyeri ısıtma  
Otel Isıtma  
Okul Isıtma  
Sera Isıtma  
Uygun Sistemler  
Yerden Isıtma  
Fan Coil Cihazları  
Duvardan Serinletme  
Duvardan Isıtma  
Radyatör Sistemleri  
Hakkımızda  
Diğer Sitelerimiz  
Basında Firmamız  
Bayilerimiz  
Kalite Belgelerimiz  
Referanslarımız  
Sık Sorulan Sorular  
E-Broşürler  
Isı Pompası ve İZMİR  
 

 

 

 

       REKLAM ALANI

ISI POMPASINA UYGUN ALÜMİNYUM RADYATÖR , ısı pompası radyatörü

 

 

yerden ısıtma , yerden ısıtma fiyatları , borulu yerden ısıtma , kablolu zemin ısıtma , karbonik ısıtma sistemleri , MODPAN modulasyon paneli satıcısı , döşemeden ısıtma izmir , hamam ısıtması

 

 
   

Zeminden/tabandan Isıtma, Duvardan Isıtma, Tavandan Isıtma, Yerden Soğutma, Duvardan Soğutma, Tavandan Soğutma, Yerden ısıtma-soğutma, fan-coil cihazları (yer,duvar,gömme duvar,gizli tavan, 4 yana üflemeli,tavan  ve hava kanallı tipleri ) ile akuple çalışan ,komple ısı pompası çözümleri sunuyoruz. Havadan suya , sudan suya yada topraktan suya ısı pompası müşavirlik , enerji verimliliği çalışması ve taahhüdü ana faaliyet konularımızdır.

ISI POMPASI İLE SERA ISITMA VE SERİNLETME

 

  Bütün canlılar gibi bitkilerde ayaklarından ( köklerinden ) ısıtılmalıdır. Kök ısıtılması bitkilerde önemli oranda ürün artışı oluşturmaktadır. Bitkiler çok daha hızlı olarak büyümekte yıl içinde alınan ürün miktarı önemli oranda artış göstermektedir.

  Yerden ısıtma yada kök ısıtması ve ısı pompası mükemmel uyumlu çalışırlar. Kök ısıtılmasında boru içerisinde dolaşan su sıcaklığının 35 C olması yeterlidir. Isı pompalarının en az enerji tükettikleri çıkış sıcaklığı 35 C.dir.

   

  Sera zeminden ısıtmasında PE esaslı borular kullanılır. Seranın kullanım amacına göre döşeme şekli belirlenir.

  Eğer tabla ( yatak )türü üretim yapılacaksa beton içerisine borular döşenir. İklim bölgesine göre ısı pompası kaynağı seçilir.

  Aslında serada bitki yetiştiriciliği ülkemizin her tarafında yapılırsa da, bitkiler için uygun çevre koşullarının sağlanmasında, ekonomi, taşıma ve pazarlama gibi etkenler sera işletmeciliğini kısıtlar veya geliştirir. Bu arada düşünülmesi gereken diğer bir noktada serada bitki yetiştirilmesine daha az uygun olan fakat büyük tüketim merkezlerine yakın olan yerlerde, seranın ısıtılması için harcama artarken, taşıma masraflarının da azalması sera yapımında etkili rol oynayabilir. Bu alanlar, ısı pompası destekli güneş enerjisi ısıtması , doğada bulunan sıcak su, kaynar su ve buhar gibi jeotermal kaynakların da aynı amaca uygun olarak kullanılması ile ülkemiz sera işletmelerinin alanlarının büyümesinde önemli katkısı olabilecektir

   

  Seralar "iklime bağlı kalmadan, bütün yıl boyunca ekonomik olarak sebzeciliğin ve çiçekçiliğin yapıldığı tesisler" olmalıdır.
  iklimle ilgili çevre koşullarına, tümüyle veya kısmen bağlı kalmadan gerektiğinde sıcaklık, ışık, nem ve hava gibi etmenler denetim altında tutularak bütün yıl boyunca çeşitli kültür bitkileriyle bunların tohum, fide ve fidanların üretmek, bitkileri korumak amacıyla cam, plastik v.b. ışık geçirebilen malzeme ile kaplanarak değişik şekillerde yapılan, yüksek sistemli bir örtüaltı yetiştiriciliği yapısıdır.

    Sera işletmeciliğini kısıtlayıcı en büyük etmen, sera içinde bitki gelişmesi için en uygun sıcaklığı sağlamada kullanılan yakıt ile ısıtma sisteminin işletme giderleridir

   

  Seraların büyüklüğü , sera içerisinde yetiştirilecek bitkiler , seranın bulunduğu bölgeye göre ısıtma sistemini seçmekteyiz.

  Küçük bir serada kök ısıtma düşünülüyorsa kablolu ısıtma sistemimiz yatırım ve işletme giderlerinin düşüklüğü nedeniyle tercih edilir.

  Orta ve büyük ölçekli seralarda güneş enerjisi destekli ısı pompası sistemlerimiz ile en uygun işletme giderlerine sahip seranın sahibi olursunuz.

  Seralarda zeminden ısıtma yanında üflemeli apareylerde kullanılabilir . Bu durumda kışın ısıtma yanında , istenildiğinde ısı pompası ters çalıştırılarak serinletmede yapılabilir.

   Güneş enerjisi destekli ısı pompası kullanarak rakip ülkelerden çok daha kaliteli ve ucuza ürün elde edebiliriz.

sera ısıtma , kök ısıtma
     

 Sera ısıtma ve serinletme çözümleri:

 A) Proje aşamasında yada sera yapım aşamasında uygulayabileceğimiz borulu yerden ısıtma ile Güneş Enerjisi + Isı Pompası yada Termik Güneş Enerjisi + Katı yakıtlı kazan ile

 B) Güneş Enerjisi + Isı Pompası yada Termik Güneş Enerjisi + Katı yakıtlı kazan ve apareyler ile ısıtma

 C) Isı pompası ve apareyler ile ısıtma ve soğutma

 D) Küçük seralar ve fide üretimi için elektrikli kablolu kök ısıtma

 E) Tabla türü fide yetiştirmede karbonik film ile elektrikli ısıtma

 

SERALARDA KÖK  (YERDEN ) ISITMA :

Bütün canlılar ayaklarından ısıtıldığında daha konforlu ısınır , aynı durum bitkiler içinde geçerlidir. Burada toprak aynı zamanda seranın içinin ısıtılmasında da etkin rol oynar.

Sera kök ısıtmasında kullanılan ısı enerjisi rantabl olarak kullanılır. Diğer sistemler önce havayı ısıtmaya çalışır ve bu arada enerjinin büyük kısmı sera tavanından atmosfere kaçar.

bitki kök ısıtma , sera ısıtma , sera yerden ısıtma , toprak ısıtma MODPAN Yerden ısıtma paneli

MODPAN yerden ısıtma panelleri öncelikle sera tabanına döşenir. MODPAN panellerin üzerine hesap edilen değerlerde borular döşenir. Borlar kollektörlere bağlanarak istenen ısıtıcı ile sıcak su sirküle ettirilir. MODPAN panel ile ısının toprağın altına kaçışı önlenir ayrıca borular için uygun bir koruma sağlar. Sera yerden ısıtma sistemi toprağın en az 40 cm altına döşenir.

 

 

KONERJİ Mühendislik Isı Sistemleri Ltd.Şti.

1348 Sok.No : 3  / Z 17 Teknik Mlz. İş Mrkz. Halkapınar -İZMİR

Çalışma Saatleri: Hafta İçi 08.30 -18.00 Cumartesi : 09.00-13.00 GMT+2

Bilgi ve belgeler firmamıza ait olup izinsiz kullanılamaz.doğalgaz afiş

T : +90 232 458 32 52 ( PBX )         F : +90 232 458 32 54

1998-2014 Tüm hakları saklıdır.
 

>Isı Pompası Nedir ?

>Hava Kaynaklı Isı Pompası Nedir ?

>LG ARÇELİK Isı Pompası

>Isı Pompası - Yerden Isıtma

>Isı Pompası Nerelerde Kullanılır ?

>Su Kaynaklı Isı Pompası Nedir ?

>PANASONIC Isı Pompası

>Isı Pompası - Yerden Serinletme

>Isı Pompası COP Değeri Nedir ?

>Isı Pompası - Pasif Serinletme

>PANASONIC Boyler

>Isı Pompası - Güneş Enerjisi

>Isı Pompası Tarihi

>VIESSMANN Havadan Suya Isı Pompası

>RESTHERMA Hava Kaynaklı Isı Pompası

>Isı Pompası - Radyatör

>Isı Pompası Fiyat Listeleri >VIESSMANN Sudan Suya Isı Pompası >RESTHERMA Havuz Isı Pompası >Isı Pompası - Fan Coil
>Küçük Villalar İçin Çözümlerimiz >VIESSMANN Hijyenik Boylerler >RESTHERMA Su Kaynaklı Isı Pompası >Isı Pompası - Duvardan Isıtma

>Su Kaçaklarını Önleme Sıvısı

>VIESSMANN Boylerli Isı Pompaları

>RES Hijyenik Boyler

>Isı Pompası - Duvardan Serinletme

>Isı Pompası Teklif Şartlarımız >DAIKIN Hava Kaynaklı Isı Pompaları >DAIKIN havadan Suya Isı Pompaları >INVERTER Isı Pompası Nedir ?
>Isı Pompası ile Sıcak Su >Isı Pompası ile Serinletme    
>Yeşil Bina Nedir ?

 

>Isı Pompası Ne Kadar Elektrik Harcar ?   >KONERJİ neler yapar ?

Firmamız yaklaşık çeyrek asırdır yerden ısıtma , duvardan ısıtma , duvardan serinletme konularında yüzlerce konut ve işyerinin ısıtılmasını başarı ile gerçekleştirmiş Türkiye ve Avrupa'nın en eski yerden ısıtma firmalarındandır. Firmamızin ana hedefi uzun yıllar sorunsuz olarak kullanabileceğiniz sistemler kurmaktır. Bugüne kadar kaliteli hizmetimizden hiçbir zaman taviz vermedik. Kalitesinden emin olmadığımız ürünler ile zaman içerisinde sizleri üzebilecek markaları sizlere önermedik. Önceliğimiz sorun yaratan değil konfor yaratan sistemler kurmaktır. Sunduğumuz sistemlerde sizin adınıza her türlü alternatifi düşünüp  verimli ve ekonomik olanları uyguluyoruz.

  Firmamız İzmir merkezli olup ağırlıklı olarak :Hava kaynaklı ısı pompası , toprak kaynaklı ısı pompası , su kaynaklı ısı pompası , yerden ısıtma , REHAU yerden- duvardan ısıtma , Türk hamamı sistemleri , NEXANS ısıtıcı kablo , Thermopads zemin ısıtma kablosu , MODPAN yerden ısıtma ve duvardan ısıtma modülasyon panelleri , RODELA elektrikli havlu radyatör , RODELA zeminden ısıtma termostatları , REHAU merkezi vakum süpürge sistemi , VACUMASTER merkezi süpürge sistemleri ve SOLIMPEKS güneş enerjisi sıcak su sistemleri kurulumu ve malzeme satışı konusunda faaliyet göstermektedir.